În data de 21.03.2024, la Liceul Tehnologic Edmond Nicolau a avut loc prima activitate din  cadrul proiectului„MANAGEMENTUL ÎNVĂȚĂRII”, cu elevii clasei a IX-a C, coordonați de prof. diriginte Gheonea Ionica și consilier școlar, prof. Aichel Alberto, proiect susținut în colaborare cu CJRAE Brăila.

Activitatea a avut ca scop autocunoașterea, dezvoltarea imaginii de sine, exersarea simtului critic și autocritic și conștientizarea faptului că problemele pot fi depășite prin abordări corespunzătoare. Pe parcursul activității, rolul psihologului școlar a fost de a ghida elevii participanți „într-o călătorie în timpˮ. Intervențiile consilierului școlar au avut un impact semnificativ asupra elevilor, s-a instituit un climat favorabil destăinuririi de către participanți a unor experiențe de viață, mai mult sau mai puțin plăcute.

Elevii au fost invitați să noteze mesaje care le afectează încrederea, starea de bine, satisfacția,  dar și mesaje despre credințele pe care le-au dobântit despre sine când erau mai mici. Pe tot parcursul activității li s-a cerut elevilor să fie sinceri cu ei înșiși și să exerseze unele strategii de rezolvare a anumitor probleme astfel încât să nu le fie afectat modul de învățare din timpul orelor de curs.