Praznicul Sfintei Treimi adună an de an, la Sfânta Liturghie şi la convorbirile duhovniceşti care se desfăşoară în pădurea ce înconjoară Mănăstirea Buciumeni mulţi tineri de la şcolile din judeţele  Brăila și Galați.

 Anul acesta, pelerinajul tinerilor la hramul Mănăstirii Buciumeni a ajuns la cea de a XXIX-a ediţie, iar tema generală a manifestării a fost dedicată pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor şi comemorării tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

  În semn de aleasă preţuire şi apreciere pentru părinţii şi copiii lor, pentru educaţia din şcoală şi pentru participarea la concursurilor şcolare prin contribuţia Arhiepiscopiei Dunării de Jos, au fost oferite diplome și diferite daruri.  După tradiţionala agapă din mijlocul pădurii, au fost formate grupele pentru convorbirile duhovniceşti cu tinerii liceeni. Dialogurile s-au axat pe abordarea unor aspecte ce îi frământă pe tineri şi pentru care doresc să afle soluţii. Coordonatorii acestor grupe au fost preacucernicii părinţi slujitori şi profesorii de religie.